Logo PARSTA

Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo

 

V šolskem letu 2017/18 se bo začela nova celoletna delavnica Zdravo partnerstvo za boljše starševstvo.

 

Partnerska zveza je pot od otroštva k odraslosti. Ko zaljubljenost mine, poskušamo partnerja spremeniti, da bo tak kot si ga želimo mi. In ko pridejo otroci, že zelo kmalu želimo spreminjati njih. Za zrelo in odgovorno starševstvo ter partnerstvo pa je potrebno najprej spoznati sebe.

 

Partnerstvo in starševstvo sta povezana. Morda celo bolj, kot smo pripravljeni sprejeti. Partnerski odnos zelo vpliva na vzgojo in odnos do otrok in je največja popotnica, ki jo lahko damo naprej. To, da se starši zavestno ljubijo, je najboljša garancija, da bodo v pravi meri upoštevali tudi potrebe svojih otrok in jih vzgojili v odgovorne odrasle.

 

V majhni skupini, zaupnem in varnem okolju bomo spregovorili o partnerskem in starševskem odnosu. Pogledali bomo, kako stari vzorci vplivajo na partnerstvo in starševstvo ter kje in kako jih lahko prepoznamo v lastnih družinah. Odkrivali bomo, kako se z otroci »zataknemo« zaradi popotnice iz lastnega otroštva in kako so nam otroci lahko dobri pokazatelji, česa se moramo še naučiti ali spremeniti. Cilj delavnice ni idealni partnerski oziroma starševski odnos, ker takega pač ni. Cilj je bolje spoznati sebe in partnerja ter otroke in začeti spreminjati sebe, tako da bo partnerstvo postalo bolj živo in povezano in da bo zavoljo tega starševstvo vodilo k bolj povezani in sproščeni družini, kjer vsi člani pomembno in po svojih močeh prispevajo k skupni viziji.

 

Izobraževalno izkustvene delavnice temeljijo na Imago partnerski terapiji in delih dr.Harvilla Hendrixa »Najina ljubezen«, »Zdrav otrok in ljubezen staršev« in »Manual for parents«, Francine Beauvoir »Raising Cooperative & Self-Confident Children« ter najinih dolgoletnih izkušnjah v partnerstvu, starševstvu in delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami.

 

Način in potek dela na delavnici:

  • krajše teoretično predavanje z mnogimi primeri iz osebnega in profesionalnega življenja,
  • predstavitve in vaje iz dialoškosti,
  • praktično delo na partnerskih in starševskih vsebinah
  • vprašanja in odgovori.

Št. udeležencev: največ 12.

Lokacija: OŠ Orehek, Kranj

Termin: 10 3-urnih (18.00 – 21.00) srečanj na 14 dni od oktobra 2017 do maja 2018. Točni datumi bodo objavljeni naknadno. 

Voditelja: dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, Tjaž Nemanič 

Cena: Cena za celoletno delavnico je 450 € za posameznika oz. 700 € za par. 

Informacije in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na 031/699 199.

Facebook "odgovorno starsevstvo"

PARSTA, svetovanje, izobraževanje, raziskava odnosov 

 dr. Tadeja Milivojevič Nemanič, E: tadeja.mn@parsta.si, M: 031/699 199